052-8700617

טיפים לסידור חדר המשחקים

לפני יצירת חדר/פינת משחקים:
לפני היציאה לאבזור חדר המשחקים חשוב לקבוע תקציב ברור מראש , אחרת קל מאוד להתפזר ולחרוג מהמציאות.

בסידור המשחקים תמיד אעדיף שהמשחקים, למעט כאלה שהילדים מאוד רוצים שיהיו בחדר שלהם, יהיו ממוקמים במקום הייעודי להם. כשהילדים רוצים לקחת משחק כלשהו, הם לוקחים בדיוק מהמקום שלו, הם רואים ויודעים מהו מיקומו ולאן עליהם להחזיר בסיום המשחק. זוהי למידה, זוהי אחריות, זוהי עצמאות, המקנים תחושה של מסוגלות עצמית.

מיינו את צעצועי הילדים לפי קטגוריות, כמו: כלי תחבורה, כלי נגינה, בעלי חיים, מטבח, בובות, לגו, פליימוביל, גיבורי- על, מוחשי ועוד. הניחו בתוך סלסילות או קופסאות רשמו על גבי הקופסה מה יש בתוכה. ניתן להגדיל ראש ואף לשים סמל/אייקון של אותה קטגוריה שישנה בקופסה. כך תסייעו לילד להיות עצמאי.

ילדים רבים אוהבים להתחפש.
מספר אפשרויות מבין רבות:

🎩 תלו את התחפושות על מתלה בגדים נייד. זה גם מקסים וגם שימושי. אפשר גם על סולם עץ.
🎩 רכשו סלסלה גדולה או ארגז כמובן שיכול/ה להתאים לחדר המשחקים, והניחו את התחפושות בתוכו/ה.
תלו בקרבת שולחן היצירה של הילדים מעמד עם כלים שיכול להכיל את כלי הכתיבה וציוד היצירה שלהם. ניתן להניח גם בעגלה ניידת או מדף. זמין, נוח, מסודר ויעיל.
מסגרות, וילונות ודגלונים תמיד עושים את העבודה והופכים את החדר לקסום ❤ נסו גם אתם…
אל תחששו משינויים, התחילו בדבר קטן, לא רק אתם תבחינו בשינויי. הקסימו את הילדים, זה שווה הכול.

מי לא רוצה להקנות לילדים שלו, כבר מגיל צעיר, הרגלים נכונים וישימים של סדר וארגון?

נכון, השגרה לא פשוטה, במיוחד כשעובדים, כשיש המון משימות, ילדים קטנים בבית, עייפות, קורונה שהפכה לחלק מחיינו, טירוף והזמן לא מספיק. גם אצלי זה קורה, וזה בסדר. אבל- אני לא נותנת לזה להתרחק ממני, וצ’יק צ’ק מחזירה הכל ואת כולם לעניינים. קל מאוד לאבד את השליטה בנוגע לסדר.

קבלו טיפ יעיל במיוחד שאפשר ורצויי לעשות יחד עם הילדים ❤

הרבה מאוד פאזלים ומשחקי קופסה מכילים בתוכם מספר פאזלים או מספר אפשרויות למשחק. כדי לא להתבלבל:

מיינו את הפאזלים השונים.

ציירו צורה או הדביקו מדבקה (כשהחלקים מגנטיים) מאחורי כל חלק של פאזל.

כל פאזל יקבל סימון שונה.

למשל:

פאזל טרקטור סימון כוכב (על כל החלקים שלו מאחור).

פאזל מטוסי על סימון לב (על כל החלקים שלו מאחור).
פאזל אנה ואלזה מגנטי מדבקה צהובה (על כל החלקים שלו מאחור).

הכניסו כל פאזל לשקית פס סגירה.
ציירו את אותה צורה או מדבקה שבחרתם, ומופיעה מאחורי כל חלק, על גבי השקית.
זמן להרכיב בכיף ❤
סיימתם? החזירו לשקית וקחו שקית פאזל אחרת.

בואו נדבר רגע על חדר נכדים או חדר משחקים זה חדר שבאמת הסדר יכול להישמר בו ❤ למדו את הילדים להחזיר כל משחק או חפץ שהם משחקים אתו/בו למקום המיועד לו. סדרו יחד איתם את החדר, ארגנו מקום לכל היצירות שלהם שיהיו תלויות ומוצגות (כמו תערוכה מתחלפת כזאת). לא צריך את הכל לשמור… התארגנו עם סלסילות, ארגזים או קופסאות אחסון למיון ויצירת קטגוריות (בעלי חיים, כלי מטבח, כלי כתיבה, כלי נגינה, כלי תחבורה, פליימוביל, לגו ועוד). תגלו כמה אפשרי זה, ואפילו כייף.

אז אם הילדים שלכם אוהבים לשחק עם מגנטים, לפחות כמו אצלי, קחו פתרון יצירתי, אחד מיני רבים. כל קטגוריה של מגנטים (בעלי חיים, כלי תחבורה, מאכלים, אותיות, מספרים, הרכבת דמויות ועוד) נכנסת לתוך שקית אורגנזה שכזאת, תולים על מתלה ואקום (כך שאפשר לשנות מיקומים- על המקרר, על דלת חדר המשחקים..) וכל פעם שולפים שקית, משחקים, מחזירים ולוקחים שקית אחרת.

כמה חשוב להכניס את הילדים ולשתף אותם כבר מגיל צעיר במיומנויות של סידור וארגון. איפה מניחים, מה המקום של כל דבר. הן בחדר המשחקים והן בכל חלל בבית. כמה עצמאות הם מקבלים, לכמה עצמאות, נחת ושקט אנחנו זוכים. זה מאפשר לנו להיות פנויים לעיסוקים נוספים שיש לנו. אם אתם בתהליך של מיון, סידור, ארגון, שינויי, אל תשכחו את הילדים. הם חלק בלתי נפרד מהתהליך.
לא בכל בית יש חדר שמוגדר כחדר משחקים. בהרבה בתים המשחקים ממוקמים בחדר השינה של הילדים או שיש פינה בסלון שמיועדת לכך. כדי ליצור סדר, אסתטיות ונוחות ארגנו את המשחקים לפי קטגוריות, בתוך קופסאות או סלסילות. ישנה יחידת אחסון KALLAX של איקאה (כוורת מלבנית של 4 יחידות) שניתן להפוך, להשכיב וליצור פינת ישיבה להורים בעזרת יצירת משטח מעל. כמה נוח ונעים זה גם בשעת משחק וגם בשעת הקראת סיפור לפני השינה.

ילדים מטבעם הם יצורים יצירתיים.

ברגע שהחומרים, המרקמים, האפשרויות פרוסות לפניהן בצורה נגישה, במינון הנכון ולפי יכולתם, הם ייגשו, הם יעבדו והם ייהנו מהעשייה הממוקדת.

דאגו לקופסאות סגורות או סלסילות. לפי הנוחות שלכם ולפי המקום שבו תניחו אותן- בארון סגור, על מדפים פתוחים, בחדר המשפחה, בחדר המשחקים, בחדר העבודה או בחדר הילדים.

ארגנו את חומרי היצירה לפי קטגוריות – קופסה למדבקות, קופסה לצבעים, קופסה לבצק ופלסטלינה, קופסה לשבלונות וחותכני הבצק, קופסה לדפים צבעוניים, קופסה לחרוזים, קופסה לגומילום, קופסה לחוטי רקמה, קופסה לצמר, קופסה לפונפונים, קופסה לחרוזי גיהוץ, קופסה לחוברות עבודה וצביעה, קופסה לכלי כתיבה שונים כמו: מספריים, סרגל, דבק, מחורר, מחדד, מסכך, מחק ועוד, קופסה לחותמות וקופסאות נוספות לפי תחביב והנאת הילד/ ה.

מה שתרצו שיהיה נגיש לילדים מקמו בהתאם לגובה שלהם, שיוכלו לקחת בכוחות עצמם.

מה שתרצו לעשות יחד איתם, בעבודה משותפת ובתיווך, מקמו גבוה יותר.

על כל קופסה בחלק הקדמי שלה הדביקו אייקון/ סמל או מדבקה עם מלל. לפי גיל הילד/ ה. התייחסו לצעיר מביניהם.

הניחו עבור הילדים שולחן עליו הם יוכלו לעבוד ואשר בקרבתו או עליו ישנם כלים ובהם כלי כתיבה מועטים, הם לא צריכים כמות שתבלבל אותם, ואת מרכז החלל השאירו פנויי לישיבה מסוג אחר.

איפה מאחסנים ושומרים זיכרונות ויצירות של הילדים? 👟📝💌

כמו הנעל הראשונה, ציורים שבחרנו לשמור, ברכה מרגשת שנכתבה.

דקנו קופסה שתתאים לחדר הילד/ה הן מבחינת הנראות החיצונית והן מבחינת החשיבה על המקום ששם תניחו את הקופסה (בתוך הארון במדף העליון או מעל הארון עצמו).

הדביקו בחזית מדבקה עם שם הילד/ה והכניסו במסודר את מה שתרצו לשמור.

קחו בחשבון שיהיו לכל ילד באופן וודאי 2 קופסאות, לא פחות, ותלויי בגודלן.

והכי חשוב- אל תשכחו למיין לפני. זכרו, לא את הכל צריך לשמור ❤️