- מקום מוגדר לצלחות וקעריות.
- מקום מסודר לכוסות וספלים.
- מקום מאורגן לסירים ומחבתות.
- מקום לסכו”ם, עזרי מטבח ועטיפות שונות.
- מקום ספציפי לכלים חד פעמיים.
- מקום ייעודי לקופסאות פלסטיק.
- מקום ייחודי לשימורים, פסטות ורזרבות.
- מקום לממרחים, מקום לאפייה.
- מקום ברור לתבלינים ובקבוקים נוזליים.
- ועוד מקום לכל דבר הקשור למטבח.
- האם אתם צריכים כל כך הרבה ספלי קפה?
- האם צריך לחדש את מגבות המטבח?
- האם לכל קופסת פלסטיק יש את המכסה שלה?
- האם ישנם מוצרים שפג להם התוקף?
- רעננו, זה יעשה לכם טוב.
יש לכם כלים שאתם אוהבים? ממש ?
בבקשה, אל תשמרו אותם בארונות, במגירות, בוויטרינות- לרגע אחד, לאירוע אחד, ליום אחד.
הימים עוברים, הזמן חולף ובסוף הכלים עומדים רק ליופי.
מה הטעם…
תיהנו מהכלים היפים שלכם, תאכלו בהם, תוציאו אותם.
אפשר ליישם גם על פריטים אחרים בבית.
הטיפ שתקראו עכשיו מופיע באלמנטים הקשורים למטבח אבל רלוונטיים ליישום גם בחללים אחרים (כמו חדרי רחצה, חדרי שינה… כמובן בהתאמה). כמה נוח שיש משהו שהוא בשימוש והוא זמין ונגיש עבורנו ❤ בלי לוותר כמובן על העיצוב והסטיילינג. הניחו בכלי יפה, אפילו לא בהכרח קונבנציונאלי, שמשתלב בהתאמה עם החלל מאכלים וכלי מטבח שאתם צריכים אותם בשימוש יום יומי במטבח. למשל: עוגיות של הילדים שהם אוהבים לאכול עם התה בבוקר, מסטיקים וסוכריות להתרעננות, חטיפי אנרגיה לכוח, תיונים בטעמים שונים, כלי מטבח שונים- מצקת, מטרפה, מערוך, כפות עץ ועוד, שקדים, אגוזים וכל מה שאתם אוהבים. זה יפה, זה משתלב טוב, זה נוח, זה פרקטי, אפילו מפתיע, זה שונה, זה מוסיף וזה בעיקר מזמין… אותו הדבר ניתן ליישם בחדר הילדים, למשל עם כלי מיוחד לגומיות ולסיכות של הילדה ועוד אינסוף רעיונות.
כדי לצאת לקניות בצורה נכונה ומחושבת דאגו שקיות אלבד ברכב, כאלה ששמורות בדיוק כפי שמופיעות בקטגוריית הטיפים לסידור מזווה/ חדר השירות ונהלו רישום מאורגן של הקניות בדרכים הבאות:
✔️ פתק משותף (notes).
✔️ קובץ שיתופי בגוגל דוקס עם קטגוריות מובנות.
✔️ ניהול רישום בטבלה על המקרר.
✔️ לוח גיר במטבח.
✔️ קבוצת ווטס אפ עם בן/ בת הזוג
את התבלינים אני ממליצה לשמור במקרר גיליתי שהטריות נשמרת הכי טוב במקום קריר. לא נעים לגלות מעופפים, כשהתוקף עדיין לא פג.
למי שאוהב שהתבלינים בתוך צנצנות או קופסאות אחרות, יש מבחר גדול בחנויות וברשת. שם יש גם מדבקות שחורות/ חומות שניתן להדביק על חזית הצנצנת עם שם התבלין.
חשוב שהתבלינים יהיו זמינים ונגישים. דאגו למדף או מגירה שהיא מיועדת רק לתבלינים.
לא משנה היכן תניחו, במקרר או במקום אחר במטבח, החשוב ביותר שיהיה לכם ולמשפחה נוח לשימוש.
את הפיצוחים אני קונה בתוך קופסת פלסטיק שקופה רב פעמית שקיימת בחנות. היא קיימת בכל מיני גדלים (כמו במעדניות שבסופר). אם הקופסה נשמרת אני קונה בפעם הבאה השלמות בשקית, ומעבירה לקופסה.
אפשרות נוספת, אם לא רוצים להשתמש בקופסאות מהחנות, היא לרכוש קופסאות פלסטיק מחנויות הסטוק והבית ולאחסן בהן.
מה שחשוב שיהיה מפסלסטיק ולא מזכוכית ושהקופסה תתאים לכמות שאתם יודעים שאתם רוכשים בדרך כלל (גדול/ בינוני/ קטן).
את הפיצוחים אני מאחסנת במקפיא כדי לשמור על אורך זמן. במיוחד במיוחד בקיץ כשחם.
אני אוהבת לאחסן במדף העליון של המקפיא, בצד. לא במדף הדלת, בגלל הכמות. זה נוח, קל לשליפה כשאני רוצה להוסיף אגוזים ליוגורט, כשאני רוצה לנשנש, או כשאני רוצה לפזר מעל העוגה שקדים פרוסים.
2 טיפים לאחסון שקיות סופר ושקיות מותגים:
בחרו את כלי האחסון שמתאים לכם לטובת הסידור.
- שקית סופר- החזיקו ומתחו אותה. התחילו לגלגל סביב האצבע שלכם, כשאת החלק הסופי של השקית שנותר הכניסו כלפי פנים. צרפו את השקית המגולגלת לשאר השקיות בסלסילה. באופן הזה נוכל לצמצם את הנפח וגם יהיה הרבה יותר קל לשלוף שקית כשתצטרכו.
- שקית מותגים- קפלו את השקית בדיוק כמו את תיקי האל- בד, רק שהפעם וותרו על הגומייה המשרדית. היא פחות יעילה. לאחר הקיפול צרפו לכלי האחסון שבחרתם. חשבו היכן יהיה לכם הכי נוח לשים אותן. האם אלו שקיות שרלוונטיות במטבח, אולי תייעדו מגירה ספציפית לטובת השקיות, אולי במזווה. הכל תלויי שימוש.